Teambuilding en teamcoaching met paarden

  • Horsebuddy
  • 3 - 45 personen
  • 10872
  • Beschrijving

Bij Horsebuddy maken we tijdens de coaching gebruik van het natuurlijk kudde gedrag van paarden. Paarden leven in het wild ook in grote kuddes bij elkaar, zij trekken van plaats naar plaats en onderweg slapen, spelen, eten en drinken zij. Wanneer er gevaar dreigt, zie je dat de hele kudde op de vlucht slaat, er wordt niet gediscussieerd over zaken zoals:

- Wie neemt de leiding?
- Gaan we linksaf of rechtsaf?
- Splitsen we op in subgroepen of blijven we bij elkaar?
- Ook wordt er niet door ieder individueel lid eerst gekeken of er daadwerkelijk gevaar dreigt, ze vertrouwen elkaar dus blindelings. De communicatie in de kudde verloopt voornamelijk via non-verbale lichaamstaal, we kunnen dus stellen dat de paarden afhankelijk zijn van onderlinge communicatie om te overleven.

Bij Horsebuddy worden de paarden ook zo natuurlijk mogelijk gehouden, ze leven in een kleine kudde op een kleine ‘Paddock Paradise’ (Uniek in de randstad!)

Hier kunnen zij ook ‘rond trekken’ en komen ze op verschillende plekken ruimtes en mogelijkheden  tegen om te eten, drinken, spelen, slapen of te ontspannen. Ze beschikken 24/7 over voedsel / wat te knabbelen en kunnen altijd zelf kiezen of ze binnen of buiten staan.

Doordat wij de paarden zo natuurlijk houden, hebben wij een stabiele en evenwichtige kudde, waardoor wij een veilige omgeving creëren om mensen en teams optimaal te kunnen coachen. Zodra wij met een team de natuurlijke habitat (leefomgeving) van de paarden betreden, maken wij (tijdelijk) onderdeel uit van de kudde, de paarden ‘scannen’ ons als het ware om te kijken of wij:

- Helder communiceren met elkaar
- Of we elkaar (kunnen) vertrouwen
- Of alles kan worden uitgesproken (onderstroom)
- Of er een rolverdeling is binnen het team
- Hoe de samenwerking gaat
- Of er (persoonlijk) leiderschap is
- Of er grenzen (kunnen) worden aan gegeven.
- etc

Door middel van verschillende activiteiten en oefeningen gaan we aan de slag, en reageren de paarden op ieder persoon wat er bij die betreffende persoon ‘nodig’ is. Voor de ene collega houdt dat in dat het paard reageert op ‘grenzen’ en bij een andere collega wordt bijvoorbeeld het thema communicatie of vertrouwen duidelijk. Het paard laat dit zien door bepaalde gedragingen te vertonen, zoals liggen , rollen, gapen, weglopen of juist blijven staan. Door de openvraagstelling en de directe feedback van het paard, komen teamleden tot nieuwe inzichten, leren zij direct hoe dit kan worden toegepast én ervaren zij wat het nieuwe gedrag oplevert. Wij bieden teamcoaching en teambuilding aan, en teamcoaching gaat verder dan teambuilding. Bij teambuilding spreken we van 1 dag of 1 dagdeel, en daarna is het de bedoeling dat het team zelf verder aan de slag gaat met de nieuwe verkregen inzichten.

Omdat coaching met paarden echt de diepte in gaat, en er tijdens een sessie veel BOVEN water komt wat anders ONDER water afspeelt, bieden wij ook een teamcoachingtraject aan. In dit traject gaan wij aan de slag ná de paardencoachsessie met dat wat er BOVEN water kwam en zorgen we dat dit bespreekbaar blijft en coachen wij jullie om jullie nieuwe inzichten en ahá-momenten te integreren tijdens het werk.

Zo voorkomen we dat hetgeen wat BOVEN water kwam, weer verdwijnt in de ONDERstroom.

Ligging uitje

Wij zijn gevestigd in Delfgauw, dit is centraal gelegen tussen Rotterdam en Den Haag.

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeBaas vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeBaas vermeldt!