Creativiteit tijd (Coronatijd)

Hoe het normaal ging.

We verzonnen een uitje. Waren allemaal, bijna allemaal, meteen dolenthousiast. De ruwe schets belandde in de bak op het bureau aan de muur en daarboven een mooie sticker met de naam van het nieuwe uitje. Er werd een goede tekst geschreven, passende plaatjes gemaakt. Een advertentie opgetuigd voor Wegmetdebaas.nl en ruimte voor het nieuwe uitje ingericht op onze eigen website Top-Uitje.nl.

 

Afwachten maar.

Ha, een boeking. Paniek. Gezonde paniek, want wij werken het best en het liefst onder hoge druk. Een deadline staat bij menigeen van ons steevast hoog op het verlanglijstje voor de verjaardag. Knutsel, fröbel, plak, knip, dosis ervaring er overheen, nog een paar keer overleggen en we wisten zeker dat we onze gasten weer konden vermaken met een prima activiteit. Met knikkende knietjes de eerste uitleg doen en high fivend terug de auto in na een geslaagde première. Dat was hoe het normaal ging.

 

En toen kwam de stilte.

“Alles wat goed is, komt snel. Behalve als je er langer over na denkt” leek wel ons nieuwe motto. In plaats van dat de lege bakjes bij de muur in rap tempo gevuld werden met nieuwe uitjes voor een nieuwe doelgroep, de bedrijven lagen stil dus moesten we ons gaan richten op de particulieren, was nu de prullenbak in de hoek ons verzamelpunt voor briljante ideeën. Doe maar, kijk maar werd ineens ja maar en wat dan. Deadline werd twijfel en de bakjes bleven maar leeg.

 

Zelfhulp was onderweg.

We ontdekten dat we ook onszelf gewoon deadlines konden stellen. Maar dan met de extra dimensie dat er try outs en perfectionisme in het proces geïntegreerd moesten worden. De achterliggende gedachte was dat we het nu al best lang zonder de echte adrenaline van een uitje moesten doen, zodat het sowieso toch gezonde spanning zou opleveren wanneer we daadwerkelijk weer de eerste groepen mochten gaan vermaken. De deadlines werden gesteld op verjaardagen, uitrekendata en vakantieplannen. Allemaal gehaald trouwens.

 

En nu willen we paniek.

Wij hebben weer zin in paniek. Lekker veel in te weinig tijd. Late avondjes op kantoor en planningen waar een wiskundige op kan promoveren. Dus beste lezer, doe ons een groot plezier. Boek massaal de Kluis aan Tafel, Ranking Your Team of City Tikkertje. Allemaal op dezelfde dag Pirates of the Biesbosch of ergens heel ver weg een Bouw een Fiets voor Afrika. Wacht, nee, nog beter. Ik Hou Van Holland met de Echte Kenners zit nog in het bakje bij de muur. We zullen u virtueel omarmen, op anderhalve meter knuffelen en vertroetelen met de grootste glimlach ooit. U zult niets merken van onze paniek, misschien, als u heel goed kijkt, een paar licht knikkende knietjes waarnemen.Geschreven en aangeleverd door Top-uitjeAuteur:  Martijn Adam 

Relevante uitjes: