In 5 stappen de juiste activiteit voor uw bedrijfsuitje kiezen

Wordt het een schilderworkshop, een escape room of zeskamp? Het organiseren van een teamuitje, teambuildingdag kan veel tijd in beslag nemen. Bovendien hebben alle medewerkers een andere voorkeur, wat het uitkiezen van de juiste activiteit niet makkelijker maakt. Deze vijf stappen helpen u de beste keuze maken.

  1. 1.       Bepaal het doel

Uiteraard is het eerst van belang goed in kaart te brengen wat u wilt bereiken met zo’n dag. Gaat het om een teambuilding activiteit en is het dus vooral van belang dat men elkaar beter leert kennen, of gaat het om een gezellige dag samen waarbij vooral plezier centraal staat? Dat beïnvloedt de keuze van de activiteiten uiteraard. Voorbeelden van activiteiten voor teambuilding zijn beachvolleybal, een kanorace of strategiespellen waarbij samenwerken centraal staat.

 

  1. 2.       Inventariseer de wensen

Het is slim om van tevoren rond te vragen naar de wensen van het personeel. Gaat men voor iets actiefs of creatiefs of kiest de meerderheid juist voor een wat rustigere activiteit? Door ieders mening te vragen en voor een activiteit te kiezen die past bij de meest opgegeven voorkeur, is de kans dat er met plezier op het uitje wordt teruggekeken het grootst.

 

  1. 3.       Vertellen: ja of nee

Bepaal voor uzelf of u uw medewerkers op voorhand wel of niet verteld wat er gaat gebeuren. Bij sommige bedrijven gebeurt het al jaren op dezelfde manier en is het verrassingseffect juist traditie. Er zijn echter genoeg medewerkers die daardoor worden afgeschrikt en daarom niet meegaan.

 

  1. 4.       Stel het budget vast

Uiteraard wordt de hele dag georganiseerd op basis van het beschikbare budget. Zorg ervoor dat het budget slim besteed wordt. Is er geld voor meerdere activiteiten of kiest u voor één duurdere activiteit? Is daarna nog geld over voor een lekker diner ergens of worden er pizza’s besteld? Zorg daarnaast dat er nog geld overblijft voor de borrel aan het einde van de dag.

 

  1. De juiste activiteit kiezen

Nu moet het belangrijkste gebeuren: het kiezen van de juiste activiteit. Hebben de meeste mensen aangegeven iets actiefs te willen, dan maakt dat het zoeken al iets makkelijker. De keuze is echter nog steeds reuze, van paintballen tot golfclinic tot quadrijden. Kijk anders eens bij Omnivents, zij bieden een scala aan actieve uitjes en kunnen ook een dag op maat voor uw organisatie samenstellen. Liever op safe spelen? Dan is het slim om twee verschillende soorten activiteiten te kiezen om zoveel mogelijk mensen tevreden te stellen.

Relevante uitjes: