Waarom een dagje brandweer de perfecte teambuildingactiviteit is

Wordt het een moordspel? Een film maken? Of een kookworkshop? Een teambuildingactiviteit uitkiezen kan soms veel tijd kosten. Het kan immers lastig zijn een activiteit te kiezen die naast het oproepen van genoeg enthousiasme, ook voldoende educatief is en voldoet aan de redenen waarom u een teambuilding activiteit wilde organiseren. Wat dacht u anders van een middagje brandweer?

Bij Brandweer Survival leren u en uw collega’s alles over hoe een brand te bestrijden en gaat u uiteraard ook zelf aan de slag om een brand te blussen. Maar dat is niet alles. Want u hoort ook alles over allerhande zaken in huis. Wist u bijvoorbeeld dat u de frituurpan vooral niet met water moet blussen in het geval van brand? Beter is gewoon de deksel op de pan te drukken om het vuur te doven en te wachten tot de pan is afgekoeld.

Ultieme teambuilding

Een groot voordeel van branden blussen is dat ze niet door één persoon geblust kunnen worden. Branden blussen vergt groepswerk, een goede rolverdeling en sterke communicatie. En laat dit nou net de competenties zijn waaraan u uw collega’s wilt laten werken. De activiteiten lopen daarnaast erg uiteen, wat ervoor zorgt dat de dag vrijwel geschikt is voor iedereen. Bovendien zal het dagje brandweer alleen al genoeg interesse opwekken. Wie wil er nu niet een dagje meelopen en kijken hoe het er achter de schermen aan toegaat?

Verschillende activiteiten

Het bestrijden van vlam in de pan, het blussen van een auto en een collega redden uit een brandende woning. Het zijn allemaal activiteiten die tot je teambuildingsdag kunnen horen. Wie denkt dat een brand blussen een kwestie is van de slang uitrollen en spuiten is, heeft het mis. De tank met water is binnen vier minuten leeg, en dus moeten brandweerlieden als de wiedeweerga op zoek naar een put, leidingnet of sloot om voor nieuwe toevoer te zorgen. Allemaal dingen waar je meer over hoort tijdens de teambuildingdag.

Een kinderdroom komt uit

Wie heeft er vroeger niet gedroomd van een leven als brandweerman- of vrouw? Voor de meesten  van ons komt deze droom niet in vervulling, maar uw collega’s kunt u de mogelijkheid geven een middag van het beroep te proeven. Het is de ultieme manier om buiten het werk elkaar op een andere manier te leren kennen. Gespreksstof is er in elk geval genoeg! 

Relevante uitjes: