4 tips voor bedrijfsuitjes in de natuur

Het is de uitdaging van elke organisatie: een bedrijfsuitje organiseren waarmee u zoveel mogelijk mensen een groot plezier doet. Na een escape room of workshop is een uitje in de natuur misschien wel iets voor uw organisatie. Deze vier tips bieden inspiratie. 

1.       Iets origineels

Pistoolschieten, graffitispuiten een workshop kunstkoe maken: misschien dat niet iedereen het kan waarderen, maar onvergetelijk zijn deze activiteiten hoe dan ook. Wees er wel zeker van dat dit soort activiteiten geschikt zijn voor uw organisatie. Het is daarom slim om van tevoren al een inventarisatie te maken van de wensen van uw medewerkers. Indien het toch net iets te gewaagd is, is een algemenere activiteit misschien een beter idee. 

2.       De rust

Ideaal voor mensen die gek zijn op het buitenleven en groene handen hebben: een wandeling met een boswachter. Op verschillende plaatsen in Nederland is het mogelijk met een boswachter mee te lopen. Terwijl hij vertelt over zijn werk, kunnen uw collega’s zich buigen over het zagen van dennen of het trekken van berken. Ook een normale boswandeling kan leuk zijn. Die kunt u eventueel nog uitbreiden met andere activiteiten zoals een zeskamp of een kasteelbezoek. Misschien dient er zich nog een nieuwe locatie aan die geschikt is als toekomstige vergaderlocatie? 

3.       Tijd voor actie

Sportieve uitjes zijn erg in trek bij bedrijfsuitjes. Actieve sporten als mountainbiken, handboogschieten en suppen worden waarschijnlijk door veel collega’s gewaardeerd. Andere ideeën zijn skaten, beachvolleybal of windsurfen. Indien u toch liever voor een iets minder actief uitje kiest, bieden kanoën of fietsen uitkomst. Bovendien kunt u een actieve activiteiten uiteraard ook combineren met rustigere activiteiten om alle collega’s zoveel mogelijk tegemoet te komen. 

4.       Spectaculair

Ook op een boot zijn genoeg activiteiten te bedenken. Wat dacht u van een teambuildingactiviteit of workshop op een schip? Of een zeilworkshop? Er zijn verschillende organisaties in Nederland die een bedrijfsuitje op het water aanbieden, waaronder Zeilschip Bounty. Op dit schip kunt u genieten van verschillende activiteiten, waaronder een whiskyproeverij of BBQ-arrangement. Een heerlijk dagje uit met collega’s en ook nog eens de zon zien ondergaan op het water maakt een bedrijfsuitje compleet. 

5.       Met de dieren

Ook voor dierenliefhebbers zijn er genoeg uitjes te bedenken. Wat dacht u van een roofvogelworkshop waarbij uw collega’s proberen de roofvogel op hun arm te ‘vangen’? Andere ideeën zijn het wandelen met een ezel, paardrijden of een kamelenboerderij bezoeken. Een andere mogelijkheid is het doen van een ontdekkingsreis in Ouwehands Dierenpark. 

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste activiteit of heeft u een vraag voor ons? Neem dan contact met ons op via info@wegmetdebaas.nl, zodat wij u kunnen voorzien van een passend advies voor uw organisatie. 

Relevante uitjes: